Welkom

Hou je van samen zingen en wil je goed en zuiver leren zingen? 
Dan is Jeugdkoor Spaarne iets voor jou.

Jeugdkoor Spaarne is een jong enthousiast koor dat staat onder leiding van koordirigent Marina Besselink en bestaat uit verschillende leeftijdsgroepen van 4 tot 19 jaar die regelmatig samen optreden. 

Vanuit plezier en beweging werken we aan de ontwikkeling van de stem, met veel aandacht voor het innerlijk horen. 
Met het lied als uitgangspunt werken we aan houding, adem, articulatie, zuiver zingen en presentatie. 
Door o.a. spelenderwijs het gevoel voor maat, ritme en toonhoogte te ervaren, leer je tegelijkertijd ook andere muzikale vaardigheden. 
We zingen één- en meerstemmige liedjes uit alle windstreken, in verschillende talen en stijlen. Klassiek, pop, volksmuziek, kinderliedjes… Maar er is ook aandacht voor vrije expressie van de kinderen door improvisaties. Waardoor je allerlei mogelijkheden, kleuren en diepten van je stem leert ontdekken en goed leert luisteren naar elkaar.

Ben je tussen 8 – 12 jaar?
Dan leer je ook noten lezen en van blad zingen. We werken met de Nachtegaal; een solfège methode ontwikkeld voor het Nieuw Amsterdams Kinderkoor.

polaroid

Ben je tussen 13 – 19 jaar en wil je graag meerstemmige populaire muziek zingen en tegelijkertijd werken aan je eigen stem? Dan is Zanggroep Spaarne Pop de plek voor jou. In deze groep zingen we nummers die de groep zelf inbrengt. De songs worden begeleid op piano of op instrumenten die je eventueel zelf bespeelt.

Optredens

Op zondag 13 december 2020 zingen alle groepen samen een kerstconcert in samenwerking met Koor lokaal in de Sint Joseph Kerk in Haarlem.

Eindvoorstelling alle groepen op 3 juli 2020 in het Verhalenhuis in Haarlem.

We streven naar minstens één optreden per jaar. In het afgelopen jaar werkten we mee aan het Kinderkorenfestival van De Nationale Opera.
Verona aan het Spaarne met de Haarlemse Opera in de Philharmonie en Cajanus een gigantische Opera met Zangstudio Haarlem in de Bavokerk. En de Carmina Burana met Hagacantare.

Jeugdkoor Spaarne heeft groepen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar en een Gemengd Kamerkoor.

  • Piccologroep (4-6 jaar)
  • Kinderkoor (6-8 jaar)
  • Jeugdkoor Spaarne + (8-12 jaar)
  • Zanggroep Spaarne Pop (12-19 jaar)
  • Gemengd Kamerkoor (18-25 jaar)

@ Copyright Jeugdkoor Spaarne